Economis-t

Sortimentul produse din cereale:
   ~produse obţinute din cereale (grâu,porumb,orez,secară,orz) constituie baza alimentaţiei umane.
    ~acestea asigură 40-50% din necesarul energetic zilnic (kcal).













Crupe






După modul de obţinere




Naturale


Normale
Întregi
Fragmentate
Laminate
Opărite
Prăjite
Expandate
Tapionca- porumb
Orez artificial
Artificiale
Tapioca-porumb
Orez din amindon de cereale


După materia primă
Grâu
Arpacas,gris,pufarine
Orez
Glasat,şlefuit
Ovăz
Fulgi
Orz
Apracas
Proumb
Mălai,fulgi




Făina
Tip 480
Făină albă superioară tip 100 pentru patiserie
Tip 550
Făină albă 00
Tip 700
Făină albă
Tip 800
Făină semialbă
Tip 1350
Făină neagră








            














Paste făinoase


















                                         
În funcţie de particularităţile reţetei
Simple(obţinute din făină şi apă)
Cu adaos: ouă, paste de tomate, cu spanac, branză , grăsimi, etc.
În funcţie de tipul  modelării
TUBULARE
Macaroane


FILIFORME
Spagheti
PANGLICI
Tăiţei,lazoane
FIGURI
Cuburi, litere, melci












Produse de panificaţie
Afânate biologic (cu drojdie)
Pâine


Simplă: albă, semialbă, neagră
Cu adaos: de cartofi sau făină de secară(albă,semialbă,neagră)
Produse de franzelărie
Simple:cornuri,chifle,etc.
Cu adaos: ulei, zahăr, mac, margarină
Pâine dietetică (medicală)
Pâine fară sare(acloridă)albă si intermediară
Pâine cu calciu
Pâine pentru diabetici
Pâine graham
Pâine cu coajă de ou
Afânte chimic (cu bicarbontat de sodiu, carbonaţi de amoniu)
Biscuiţi
Vafe si napolitane
Fursecuri şi pişcoturi
Checuri şi turtă dulce

Categories:

Leave a Reply