Sortimentul produse din cereale:
~produse obţinute din cereale (grâu,porumb,orez,secară,orz) constituie baza alimentaţiei umane.
~produse obţinute din cereale (grâu,porumb,orez,secară,orz) constituie baza alimentaţiei umane.
~acestea asigură 40-50% din necesarul energetic zilnic (kcal).
Crupe | După modul de obţinere | Naturale | Normale | Întregi |
Fragmentate | ||||
Laminate | Opărite | |||
Prăjite | ||||
Expandate | Tapionca- porumb | |||
Orez artificial | ||||
Artificiale | Tapioca-porumb | |||
Orez din amindon de cereale | ||||
După materia primă | Grâu | Arpacas,gris,pufarine | ||
Orez | Glasat,şlefuit | |||
Ovăz | Fulgi | |||
Orz | Apracas | |||
Proumb | Mălai,fulgi | |||
Făina | Tip 480 | Făină albă superioară tip 100 pentru patiserie | ||
Tip 550 | Făină albă 00 | |||
Tip 700 | Făină albă | |||
Tip 800 | Făină semialbă | |||
Tip 1350 | Făină neagră |
Paste făinoase | În funcţie de particularităţile reţetei | Simple(obţinute din făină şi apă) | |
Cu adaos: ouă, paste de tomate, cu spanac, branză , grăsimi, etc. | |||
În funcţie de tipul modelării | TUBULARE | Macaroane | |
FILIFORME | Spagheti | ||
PANGLICI | Tăiţei,lazoane | ||
FIGURI | Cuburi, litere, melci | ||
Produse de panificaţie | Afânate biologic (cu drojdie) | Pâine | Simplă: albă, semialbă, neagră |
Cu adaos: de cartofi sau făină de secară(albă,semialbă,neagră) | |||
Produse de franzelărie | Simple:cornuri,chifle,etc. | ||
Cu adaos: ulei, zahăr, mac, margarină | |||
Pâine dietetică (medicală) | Pâine fară sare(acloridă)albă si intermediară | ||
Pâine cu calciu | |||
Pâine pentru diabetici | |||
Pâine graham | |||
Pâine cu coajă de ou | |||
Afânte chimic (cu bicarbontat de sodiu, carbonaţi de amoniu) | Biscuiţi | ||
Vafe si napolitane | |||
Fursecuri şi pişcoturi | |||
Checuri şi turtă dulce |
Categories: