Economis-t








1.Preparate din carne(se obţin din carne tocată sau bucăţi de carne fasonată, care nu mai necesită pregătire culinară.


Preparate tip proaspete.
Prospături crude:cârnaţi.
Prospături fierte:caltaboş, tobă, sângerete.
Prospături fierete şi afumate: crenvuşti, cârnaţi.
Preparate afumate la cald şi pasteorizate.
Parizer, crenvuşti, salamuri, cârnaţi.
Preparate afumate la cald, pasteorizate şi afumate la rece.
Salam de vară, Salam Prahova, Cabanos
Preparate afumate la cald.
Cârnaţi de porc.
Preparate calde care suferă şi tratament de afumare şi uscare – maturare sau numai uscate-maturate.

Salam de Sibiu şi tip Sibiu, cârnaţi cruzi.

Preparate din carne (specialităţi).
Suncă presată, rulade (pasteorizate), piept condimentat, cotlet haiducesc, muşchi.








2.Conserve şi semiconserve din carne.

 Semiconserve (se obţin prin tratare termică usoară distugându-se formele vegetative ale microorganismelor)
~semiconserve din carne de porc: pulpă, spate, muşchi
~semiconserve din carne de vită: pulpă
~semiconserve din carne de porc
~crenvuşti



Conserve din carne (suferă tratamente termice la peste 100`C,distrugandu-se şi sporii)
~carne în suc propriu
~conserve mixte(careen de porc cu facole boabe, gulas de porc, de vită, papricaş)
~pateuri,creme de ficat, din ficat de porc sau pasăre,cu adaosuri de slănină
~conserve din carne tocată
~conserve dietetice
~conserve pentru copii

Categories:

Leave a Reply