1.Preparate din carne(se obţin din carne tocată sau bucăţi de carne fasonată, care nu mai necesită pregătire culinară. | Preparate tip proaspete. | Prospături crude:cârnaţi. Prospături fierte:caltaboş, tobă, sângerete. Prospături fierete şi afumate: crenvuşti, cârnaţi. |
Preparate afumate la cald şi pasteorizate. | Parizer, crenvuşti, salamuri, cârnaţi. | |
Preparate afumate la cald, pasteorizate şi afumate la rece. | Salam de vară, Salam Prahova, Cabanos | |
Preparate afumate la cald. | Cârnaţi de porc. | |
Preparate calde care suferă şi tratament de afumare şi uscare – maturare sau numai uscate-maturate. | Salam de Sibiu şi tip | |
Preparate din carne (specialităţi). | Suncă presată, rulade (pasteorizate), piept condimentat, cotlet haiducesc, muşchi. | |
2.Conserve şi semiconserve din carne. | Semiconserve (se obţin prin tratare termică usoară distugându-se formele vegetative ale microorganismelor) | ~semiconserve din carne de porc: pulpă, spate, muşchi ~semiconserve din carne de vită: pulpă ~semiconserve din carne de porc ~crenvuşti |
Conserve din carne (suferă tratamente termice la peste 100`C,distrugandu-se şi sporii) | ~carne în suc propriu ~conserve mixte(careen de porc cu facole boabe, gulas de porc, de vită, papricaş) ~pateuri,creme de ficat, din ficat de porc sau pasăre,cu adaosuri de slănină ~conserve din carne tocată ~conserve dietetice ~conserve pentru copii |
Categories: